خانه / اخبار حوادث روز / گزارشی از آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو – تهران آمادگی برای مقابله با بحران را ندارد

گزارشی از آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو – تهران آمادگی برای مقابله با بحران را ندارد

در این پست از سایت antique-book-treasure.ir گزارشی از آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو – تهران آمادگی برای مقابله با بحران را ندارد را برای شما عزیزان قرار دادیم . حادثه آتش سوزی و تخریب و فرو ریختن و مرگ و کشته شدن آتش نشانان در ساختمان پلاسکو درسهای زیادی را به ما آموخت . درس بزرگی که حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو یاد داد این بود که شهر تهران که پایتخت ایران به شمار میاید آمادگی برای مقابله با بحران را ندارد . در چنین شهر بزرگی انتظار میرفت تجهیزات و امکانات امداد و نجات و اطفای حریق آنقدر قوی باشد که در همان لحظات اولیه با آتش سوزی مقابله جدی شود . از زمین و آسمان باید به جنگ با آتش ساختمان پلاسکو میرفتند و آنرا خاموش میکردند .در ادامه مطلب گزارش کامل درباره آتش سوزی ساختمان پلاسکو و آمادگی نداشتن شهر تهران و زیر ساخت های آن برای مقابله با بحران را مشاهده خواهید کرد .

گزارشی از آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو - تهران آمادگی برای مقابله با بحران را ندارد
گزارشی از آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو – تهران آمادگی برای مقابله با بحران را ندارد

گزارشی از آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو – تهران آمادگی برای مقابله با بحران را ندارد,گزارش خواندنی از آتش سوزی در ساختمان پلاسکو تهران,آمادگی بسیار پایین شهر تهران برای مقابله با بحران,سازمان مدیریت بحران شهر تهران,آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو و مرگ آتش نشانان به علت آمادگی با بحران در تهران

گزارشی از آتش سوزی و تخریب ساختمان پلاسکو – تهران آمادگی برای مقابله با بحران را ندارد

درس های حادثه پلاسکو؛ تهران آمادگی مقابله با بحران را ندارد

امروز درحاشیه حادثه ساختمان پلاسکو دوباره اخباری از کمبود و ابتدایی بودن امکانات آتش‌نشانی به گوش رسید. این اتفاق نشان می‌دهد شهرداری نسبت به هشدارها مبنی بر وضعیت ایمنی ساختمان پلاسکو که عوامل آتش نشانی بارها گوشزد کرده بودند بی‌توجه بوده است.
رویداد۲۴- ساختمان قدیمی پلاسکو دیروز فرو ریخت؛ آن هم پس از سه سال از حادثه آتش‌سوزی خیابان جمهوری و کشته شدن دو کارگر زن نمی‌گذرد؛ هنوز این حادثه در حافظه تاریخی مردم داغ است.حادثه‌ای که بعلت نقص و کمبود امکانات آتش‌نشانی رخ داد و دو نفر را به کام مرگ کشید.
از همان زمان زمزمه تجهیز نکردن امکانات سازمان آتش‌نشانی توسط شهرداری تهران به گوش  می‌رسید؛ این در حالی است که شرکت تامین کننده تجهیزات ایمنی آتش‌نشانی  قبلا هشدار داده بود این امکانات نیاز به تجهیز دارد.
دیروز درحاشیه حادثه ساختمان پلاسکو دوباره اخباری از کمبود و ابتدایی بودن امکانات آتش‌نشانی به گوش رسید. این اتفاق نشان می‌دهد شهرداری نسبت به هشدارها مبنی بر وضعیت ایمنی ساختمان پلاسکو که عوامل آتش‌نشانی بارها گوشزد کرده بودند بی‌توجه بوده است. 
در حادثه بعدی قرار است چند نفر قربانی شوند؟ چند مردم بی‌گناه، چند  آتش‌نشان جانشان به خطر بیافتد تا فکری به حال تهران کنیم؟

در جریان حادثه آتش‌سوزی و آوار شدن ساختمان پلاسکو، تاکنون خبر شهادت 20 آتش‌نشان، از سوی سازمان آتش‌نشانی تایید شده است و کماکان  تعدادی از کسبه، کارکنان و مردم عادی در این ساختمان محبوس هستند، آواربرداری هنوز ادامه دارد و اطلاع دقیقی از سرنوشت کسانی که زیر آوار مانده‌اند در دسترس نیست.

این مسئله در حالی اتفاق افتاده است که قبل از این عوامل سازمان آتش‌نشانی بارها نسبت به وضعیت نامناسب ساختمان پلاسکو هشدار داده بودند.
ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی هم دراین باره گفته است: تا کی به خاطر بی‌احتیاطی چند نفر قرار است دیگران  بویژه نیروهای آتش‌نشانی تاوان بدهند بارها تاکیدات بسیاری بر سر مسائل ایمنی ساختمان‌ها صورت گرفته است اما متاسفانه برخی تنها به بحث‌های درآمدی اهمیت می‌دهند. 
مردم نیز در واکنش به این حادثه در فضای مجازی، توییت‌ها و پست‌های فراوانی گذاشته‌اند. «هیچنز» توییت کرده: شهرداری فقط حریف دستفروشان بی‌بضاعت می‌شه!ولی برای حفظ جان شهروندان به کسبه پلاسکو فقط اخطار می‌ده. «مریم» در توییت خود گفته: حادثه پلاسکو نمایش همه نداشته‌هامون بود از ضعف مدیریتی، تجهیزات تا شعور و فرهنگ مردم/ توییت‌های فراوان دیگری نیز وجود دارد که خواستار پاسخگویی روشن و واضح قالیباف درباره اتفاق اخیر  هستند. 
رحمت الله حافظی، نماینده شورای شهر تهران نیز به این مسئله اشاره کرده است که سال گذشته از محل عوارض شهرداری باید ۱۴۰میلیارد دراختیار آتش‌نشانی قرار می‌گرفته  که تنها ۲۵میلیارد پرداخت شده است.  
واکنش مردم تهران به حادثه ساختمان پلاسکو، نشان از این واقعیت دارد که آنها بسیار از تکرار این حوادث که با پیش‎ینی‌ها و پیشگیری‌های موثر کاهش پیدا خواهد  کرد ناراضی هستند.
مردم بسیار راجع به وقوع زلزله در تهران که امکان آن پیش بینی شده است ابراز نگرانی کرده و معتقداند با وجود عدم امکانات کافی و شرایط  شهر تهران وقوع چنین اتفاقی بسیار خطرناک به نظر می‌رسد و خطرات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
شهرزاد، یکی از شهروندان تهرانی در این باره به رویداد۲۴ می‌گوید: مقصر اصلی این حادثه به نظرم قطعا مدیریت شهری تهران است، فکر هم نمی‌کنم خیلی بشود جلوی این اتفاق ها رو با این وضعیت گرفت. تصور کنید با این وضع افتضاح مدیریت بحران زلزله ای بیاد یا هر چی نه فقط زلزله، خیلی نگران کننده است.
ثقفیان، یکی دیگر از شهروندان تهرانی درباره این حادثه می‌گوید: این حادثه مقصر اصلی نداره،  پارامترای زیادی مثل سیستم مدیریت بحران ضعیف، بی‌توجهی دولتی به بودجه نهادهایی مثل آتش‌نشانی،آمبولانس و بقیه نهادهای امدادی دخیله و تقلیل دادنش به شهردار تهران پاک کردن صورت مسئله است.  فرهنگ مردم و اینکه آینده‌نگر نیستند هم مسئله مهمیه.
واکنش‌های مردم به این حادثه متنوع بوده و فقط به ترس  و نگرانی و ابراز نارضایتی از مدیریت بحران ختم نمی‌شود. یکی از بحث‌های داغ دیگر در حاشیه این اتفاق، وجود مردم در صحنه حادثه بوده که این امر جریان امدادرسانی را کند کرده است. 
با وجود اینکه در طول روز در فضای مجازی برای عدم حضور مردم در محل حادثه اطلاع‌رسانی فراوانی شده  است و مسئولان حاضر در صحنه نیز بارها و بارها از مردم خواسته‌اند برای راحتی کار امدادرسانان محل حادثه را ترک کنند. باز هم افراد زیادی برای گرفتن فیلم و عکس راهی پلاسکو شده‌اند.
عده‌ای از مردم این مساله را ناشی از بی‌تفاوت شدن نسبت به اتفاقات می‌دانند، فاطمه، یکی دیگر از شهروندان در این خصوص به رویداد۲۴ می‌گوید:  این رفتار انگار در شخصیت مردم ما نهادینه شده،  هر اتفاقی  که رسانه‌ای می‌شود و خبر مهمی تلقی می‌شود، حالا خواه سیاسی باشد، یا فرهنگی با مثل این یه فاجعه اجتماعی باشه، مردم حتمن باید آنجا حضور داشته باشند، برایشان این اهمیت داره که بگن منم در آن صحنه بوده‎ام. این حرف که فرهنگ استفاده از فضای مجازی نیست خیلی کلیشه‌ای ولی واقعیت است. مردم می‎روند آنحا  سلفی می‌گیرند، دلشان می‌خواهد دیده شوند ،تعدادشان هم کم نیست.
 تمامی آنچه دیروز در حادثه ساختمان پلاسکو اتفاق افتاد، از عدم وجود امکانات کافی برای اطفای حریق و مدیریت بحران گرفته تا حضور غیر ضرور مردم در صحنه حادثه نشان داد که باید قکری تازه کرد و برای پیشگیری از چنین اتفاقاتی باید زیر ساخت‌های زیادی در جامعه تغییر کند، مسئولان باید فرهنگ قرار گرفتن در شرایط بحرانی را به مردم یاد دهند و قبل از هر چیز به نظر می‌رسد مسئولان باید اقدام  به تجهیز، نوسازی و به روزکردن آتش‌نشانی‌ها و آمبولانس‌ها و … کنند تا  در صورت وقوع چنین حادثه‌هایی کمترین آسیب وارد شود.
***********************************************
عصرایران؛ احسان محمدی –  در بخش ایمنی یک شرکت نفتی کار می کردم. اجازه نمی دادیم کارگرها با کامیون هایی که سوار می شدند بنزین ببرند برای دستگاه های حفاری. ماشین های حمل سوخت باید این کار را می کردند. اما گوش نمی دادند. دبه را زیر وسایل قایم می کردند که زودتر برسند و کارشان را تمام کنند و برگردند.  
 
هرچه توضیح می دادم که وقتی توی ماشین سیگار می کشید و لباس هایتان بنزینی است این کار چقدرمی تواند خطرناک باشد، گوش نمی دادند. احتمالاً به نظرشان حرف های یک بچه سوسول دانشگاهی می آمد که فکر می کرد مهندس است! الکس ناظر پروژه اسکاتلندی بود. یک روز محموله بنزین قایم شده توی یک کامیون پیدا کردیم. عصبانی شد. سر کارگرها داد زد. یکی از آنها انگشتش را گرفت طرف آسمان و گفت: مستر فقط گاد! ( یعنی خون خودت رو کثیف نکن پیرمرد! خدا هوامونو داره)! فکر کنم آخرش از دست ما سکته کرد و مُرد.

%image_alt%

 
 یک – پلاسکو فروریخت. کام مان تلخ است اما یادمان می رود. درست مثل منا، مثل تصادف قطار سمنان، مثل کشته شدن سربازها، مثل فروریختن ساختمان سعادت‌آباد که هفده کارگر دفن شدند، مثل آتش سوزی خیابان جمهوری که دو زن کارگر یک تولیدی از طبقه پنجم پائین پریدند و مُردند. این آخری دقیقاً دی ماه دو سال پبش رخ داد!  یادتان هست؟ این هم یادمان می رود، چون ما به زخم خو کرده ایم. مرگ کسب و کار ماست. یک اتفاق تازه رخ می دهد، می شورد می برد. فقط گاد!
 
دو – قالیباف؛ گرچه مورد علاقه نگارنده نیست اما کسی تضمین می دهد اگر او استعفا بدهد و نفر بعد شهردار تهران بشود دیگر هیچ ساختمانی آتش نمی گیرد؟ هیچ خیابانی نشست نمی کند؟ دبه آب جایش را به تجهیزات مدرن آتش نشانی می دهد؟
 
ما گرفتار بحران مدیریت در این کشوریم. تا دلتان بخواهد دکترا و مهندس و فلان و فلان داریم اما مدیر چطور؟ چرا مثل مربی فوتبال، مدیر وارد نمی کنیم؟ چند نفرمان کُشته بشود تا مدیران ما قبول کنند مدیریت بحران نمی دانند؟ یک باران، یک سیل کوچک، یک آتش سوزی در این کشور جنازه تولید می کند.
 
مسئله فقط پلاسکو نیست، صدها ساختمان مستعد سوختن و فروریختن مثل پلاسکو در همین شهر همین لحظه توسط سودجویانی از جنس خودمان دارد ساخته می شود. اگر  در تهران زلزله بیاید چکار کنیم؟ فقط گاد؟
 
  سه – بی اعتمادی در این کشور ترسناکتر از آتش سوزی است. مردم ما به اخبار تلویزیون اعتماد ندارند، به توصیه مسئولین که آقا نیایید برای تماشا اعتماد ندارند، به حرف آتشنشان ها که ساختمان را ترک کنید اعتماد ندارند، به آمبولانسی که توی خیابان پشت سرشان آژیر می کشد اعتماد ندارند. فقط گاد!
 
 چهار- ما مردم شرم آوری هستیم مثل آنها که با فاجعه سلفی می گیرند، ما مردم بزرگی هستیم،مثل آتش نشان هایی که سوختند. ما دقیقاً چه هستیم؟ فقط گاد ما را می شناسند!
 
  پنج- چند روزی بازی «کی بود کی بود من نبودم» و «تشکیل کمیته بررسی» و « غافلگیر شدیم و انشااله با خاطیان برخورد می شود» و «همدردی می کنیم با خانواده جانباختگان» و … ادامه دارد و بعد از یادها می رود. خلاص! ما عادت کرده ایم به این قصه ها و غصه ها. گاد چطور؟
 
  شش- چندنفر از ما که فحش و تز می دهیم بلدیم با کپسول آتشنشانی کار کنیم؟ یک آتل بستن ساده را بلدیم؟ تنفس مصنوعی بلدیم؟می دانیم بچه مان پاک کن قورت داد نجاتش بدهیم؟  تقریباً هیچکدام مان! پس برای فاجعه بعدی آماده شویم. گاد مدیر بحران ما نیست.

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *